Livorno

prijs op aanvraag

Omschrijving

De Livorno is een hardgebakken klinker beschikbaar in Waalformaat en Dikformaat. De Livorno is bezand en getrommeld en heeft een unieke kleurencombinatie van blauw tot paarse tinten. Bezand wil zeggen dat de klinker iets ruwer is als een onbezande klinker. Getrommeld wil zeggen dat er kleine stukjes en hoekjes van de steen zijn afgebroken. Dit zorgt al snel voor een iets lossere en oudere sfeer. Doordat de klinker van zichzelf erg strak is ziet het geheel van de oppervlakte er dan weer strak uit.

De klinker is 6.5 centimeter hoog. De klinker voldoet dus aan de minimale hoogte van 6 centimeter en kan worden toegepast in opritten. Ook wordt de Livorno veel gebruikt als tussenklinker tussen grotere tegels in een terras. De klinker is dus te gebruiken op veel terreinen.

De Livorno Waalformaat  en dikformaat is een goed voorbeeld van een gebakken klinker. Gebakken klinkers staan bekend om hun vele voordelen. Gebakken bestrating is een natuurproduct met een geringe milieu-impact in de gehele waardeketen. De stenen worden onder meer gemaakt van de hernieuwbare grondstof rivierklei. De winning ervan creëert nieuwe natuur en rivierveiligheid. Het product kent een bewezen levensduur van gem. 135 jaar en het hergebruik kan oplopen tot wel 90%. Dit maakt dat gebakken klinkers perfect passen binnen de circulaire economie en deze tijd, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Het is niet mogelijk het product in de bestellijst te plaatsen. Neem contact op of kom langs voor de beschikbaarheid van de klinkers! Klinkerduijn helpt u graag verder in de zoektocht naar de juiste klinker!

 

Specificaties

Afmetingen

Dikformaat 20×6,5×6,5 cm, Waalformaat 20x5x6,5 cm

Kleur

Blauw, Paars

Uitvoering

Bezand / getrommeld

Klinkerduijn levert dit product op pallets.